A Comfort Heat elektromos padlófűtés rendszerei bármely fürdőszobába telepíthetőek, ahol csak igény van a komfort szint növelésére. Amennyiben Ön Comfort Heat padlófűtés rendszert telepít fürdőszobájának burkolata alá, a rideg csempék helyett,  kellemesen meleg padló érzésével fog megismerkedni!

A Comfort Heat elektromos padlófűtés kínálatából fürdőszobai használatra a CTAE-160, valamint a CTAE-100 típusú fűtőszőnyegeket ajánljuk, Comfort Touch termosztáttal.

A Comfort Heat kéteres fűtőkábelből álló fűtőszőnyege mindössze 4 mm-es vastagságával, öntapadó felületével gyors és egyszerű telepítést tesz lehetővé. Az elektromos fűtőszőnyeg egyenletesen adja le a hőt a szoba minden részén (hideg és meleg zónák nélkül), így nagyon magas komfortérzetet biztosít. A Comfort Heat fűtőszőnyegei olyan vékonyak, hogy telepítésük után a padló szintje szinte nem is emelkedik egyáltalán. A szőnyegek 50 cm széles tekercsekben, különböző hosszúságokban kerülnek értékesítésre.

A Comfort Touch egy olyan érintőképernyős termosztát, amit a padlófűtés rendszerek vezérléséhez fejlesztettek ki, ezért rendkívül gyorsan és precízen képes a helyiség hőmérsékletének szabályozására. A Comfort Touch saját időzítővel, energiamonitorral, valamint padló vagy fali szenzorral van felszerelve, elhelyezése pedig a falon bárhol lehetséges. Előre beépített programjainak köszönhetően használata rendkívül egyszerű. Az alap program úgy van meghatározva, hogy a lehető leggazdaságosabb működést szolgálja, de egyedi igények alapján szabadon programozható 5 hétköznap, 2 hétvége felosztásban, vagy akár a hét minden napjára külön-külön is. A Comfort Touch intelligens vezérlésének köszönhetően úgy határozza meg a felfűtés kezdetét, hogy Ön a meghatározott időpontban már a kívánt hőmérsékletet élvezhesse fürdőszobájában. A felfűtés időtartamát a Comfort Touch öntanuló rendszere az év során folyamatosan alakítja a mért hőmérséklet viszonyoknak megfelelően.

Az egyenlő hőeloszlásnak köszönhetően a rendszer az egész helyiségben egyenletes hőérzetet biztosít. Emellett a termosztátok gyors reakcióideje is hozzájárul ahhoz, hogy folyamatos a kívánt hőmérsékleten tarthassa a szoba levegőjét. A padlófűtésnek köszönhetően fürdőszobája száraz, meleg és otthonos lesz.

Az öntapadó felülettel ellátott CTAE-160 fűtőszőnyeg gyors és egyszerű lerakást tesz lehetővé

Mérje fel a fűtendő helyiség padlófelületét! Vegye figyelembe, hogy a mosdók, kádak, zuhanytálcák alapterületét le kell vonni a szoba alapterületéből. Nagyon fontos, hogy megfelelő méretű fűtőszőnyeget válasszon, mivel a fűtőszőnyegek végéből nem lehet levágni, ezért a választott termék mérete legyen mindig egy kicsit kisebb a rendelkezésre álló felületnél.

Ezt követően vágjon egy kb. 1 cm átmérőjű vájatot a padlóba, valamint a falba, a vájatba pedig helyezzen be egy műanyag csövet, amibe termosztát szenzorának a vezetéke lesz bevezetve. Minél nagyobb a cső átmérője, annál könnyebb lesz belevezetni a szenzort. A cső végét le kell zárni, hogy a beton, vagy a csemperagasztó ne tudjon belemenni.

A fűtőszőnyeg lefektetése előtt győződjön meg róla, hogy a meglevő padló tiszta, száraz, valamint hogy nincsenek benne éles kiszögelések.

Kezdje el a fűtőszőnyegek lerakását az ábrának megfelelően az egyik faltól, majd terítse ki egészen a szemben levő falig, majd a falat elérve fordítsa vissza a szőnyeget, az öntapadó háló átvágásával (VIGYÁZAT: NE VÁGJA EL A PIROS FŰTŐKÁBELT!). Így sorban haladva fektesse le a fűtőszőnyeget a teljes padlófelületen.

A járólapok lerakásának két lehetséges módja van. Az egyik, hogy a flexibilis csemperagasztó, vagy önterülő aljzat felhordása után hagyja azt kiszáradni, és a száradás után ragasztja le a járólapokat. A másik lehetőség, hogy a járólapokat közvetlenül leragasztja a fűtőkábelekre, ez esetben legalább két hét száradási időt kell hagyni, mielőtt a padlófűtést bekapcsolná.