A Comfort Heat jég és hóolvasztó rendszere megvédi tetőszerkezetét, ereszcsatornáját és lefolyócsöveit a zord tél viszontagságaival szemben.

Hegyes jégcsapok, jég okozta repedések, nehéz hóterhelés…

A régebbi épületek sokszor áldozatául esnek a jég okozta károknak, ami könnyen tönkreteheti a homlokzatokat, tetőket,  ereszcsatornákat és a lefolyócsöveket. A régi tetők szigetelése gyakran nem megfelelő, ráadásul a tetőszerkezet konstrukcióiban is előfordulhatnak hiányosságok.

Ilyen körülmények között a víz könnyen beszivároghat az épületbe, és a károkozás elkerülhetetlenné válik, amint beáll a téli fagy. A nagy, lapos tetős ipari épületek szintén fokozott mértékben ki vannak téve a hó illetve a fagy okozta károknak.

A Comfort Heat fagymentesítési megoldásaival ezek a károk megelőzhetőek, így Önnek nem kell félnie többé a hó és a fagy negatív hatásaitól. A Comfort Heat hó és fagymentesítő rendszere elektromos fűtőkábelekből, egy termosztátból, és a hozzájuk kapcsolódó szerelvényekből áll. Gyakorlatilag bármilyen típusú tetőszerkezet esetében használható, beleértve a bádog-, a bitumenes és a cseréptetőt egyaránt, valamint a fém és PVC ereszcsatorna rendszerekben is.

Egy józan befektetés

A Comfort Heat hó és fagymentesítő rendszerének kiépítése biztonságos és tartós befektetés Önnek. Amikor a napsütés felolvasztja a tetőn levő hóréteget, akkor az olvadt hólé lefolyik a hideg ereszcsatornába, ahol jéggé fagy.

Ez a jegesedés elzárhatja a csatornákat, és a lefolyócsöveket, és ezáltal súlyos károkat okozhat az ereszcsatorna rendszerben, nem beszélve arról, hogy a csatornák alján lecsöpögő vízből jégcsapok alakulnak ki, amik rendkívül veszélyesek lehetnek a járókelők és a gépjárművek számára.

Könnyen belátható tehát, hogy a fagy hatalmas károkat tud okozni az épületekben.

Ha figyelembe vesszük a jég és a fagy okozta károk mértékét, és azok kijavításának költségét, akkor azt látjuk, hogy a fűtőkábeles fagymentesítő rendszer egy igen gyorsan megtérülő befektetés.

Csövek, vízvezetékek fagyvédelme

A téli fagyok nagy veszélyt jelentenek a nem megfelelően, vagy egyáltalán nem szigetelt vízvezetékek számára. Az ilyen csövek nem bírják el a fagypont alatti hőmérsékletet, így a bennük levő folyadék megfagy, sőt, még a csövek is károsodhatnak. Milyen bosszantó is tud lenni, ha nem tudunk vízhez jutni a befagyott vízvezetékek miatt! Az azonban még ennél is rosszabb, amikor ezek a befagyott csövek kiengednek, és a jegesedés okozta károk miatt folyamatosan szivárog belőlük a víz.

Emiatt nagyon fontos, hogy a vízvezetékek legyenek megfelelően szigetelve, vagy pedig a földben mélyen leásva, fagymentes övezetben fussanak. A Comfort Heat csővezeték fűtése a fent említett problémákra egy új, és minden eddiginél kényelmesebb megoldást kínál.

A Comfort Heat ugyanis kifejlesztett egy önszabályozó fűtőkábel termékcsaládot, kifejezetten vízvezetékek, és egyéb csővezetékek fagymentesítésére, vagy kívánt hőmérsékleten való tartására. Így ezek a csövek bármilyen hőmérsékleti és időjárási viszonyok között gond nélkül üzemelnek tovább.

A csővezeték fűtés két legfőbb felhasználási területe:

  • csövek fagymentesítése
  • ipari csővezetékek kívánt hőmérsékleten való tartása (pl. csokoládégyár)

A Comfort Heat csővezeték fűtő rendszere gyakorlatilag mindenütt használhatóak, ahol szükséges a vízvezetékek, vagy szennyvízcsövek, vagy bármilyen más célú csővezeték fagy elleni védelme.

A fűtőkábel rendszer biztosítja a csővezeték folyamatos fagymentesítését, a folyadékok akadálytalan áramlását, valamint a meleg vizet, vagy más, nagy viszkozitású anyagot szállító csövek kívánt hőmérsékleten való tartását.

A Comfort Heat fűtőkábelei telepíthetőek a Csövek külső, vagy akár a belső felületére is, kül- és beltéren, föld felett és föld alatt egyaránt. A rendszer önszabályozó fűtőkábelekből, C300 típusú termosztátokból, valamint a hozzájuk kapcsolódó szerelvényekből áll, melyek együttesen biztosítják az optimálist teljesítményt, minimális energiafelhasználás mellett.

Termékválaszték

A fűtendő csövek átmérőjétől és típusától függően az alábbi önszabályozó fűtőkábeleket javasoljuk: FSM2-11. FSM2-17, FSLe2-17, FSLe2-23. A Comfort Heat önszabályozó fűtőkábelei a következő termosztátok valamelyikével vezérelhetőek: DTR-E 3102, ETO2-4550, ETR2-1550 vagy ETN4-1999, melyek mindegyike biztosítja, hogy csak akkor üzemeljen a fűtésrendszer, amikor szükség van rá.