Tetőszerkezetek, ereszcsatornák, lefolyócsövek fagyvédelme

//Tetőszerkezetek, ereszcsatornák, lefolyócsövek fagyvédelme
Tetőszerkezetek, ereszcsatornák, lefolyócsövek fagyvédelme2017-05-31T12:23:54+00:00

A Comfort Heat jég és hóolvasztó rendszere megvédi tetőszerkezetét, ereszcsatornáját és lefolyócsöveit a zord tél viszontagságaival szemben.

Hegyes jégcsapok, jég okozta repedések, nehéz hóterhelés…

A régebbi épületek sokszor áldozatául esnek a jég okozta károknak, ami könnyen tönkreteheti a homlokzatokat, tetőket,  ereszcsatornákat és a lefolyócsöveket. A régi tetők szigetelése gyakran nem megfelelő, ráadásul a tetőszerkezet konstrukcióiban is előfordulhatnak hiányosságok.

Ilyen körülmények között a víz könnyen beszivároghat az épületbe, és a károkozás elkerülhetetlenné válik, amint beáll a téli fagy. A nagy, lapos tetős ipari épületek szintén fokozott mértékben ki vannak téve a hó illetve a fagy okozta károknak.

A Comfort Heat fagymentesítési megoldásaival ezek a károk megelőzhetőek, így Önnek nem kell félnie többé a hó és a fagy negatív hatásaitól. A Comfort Heat hó és fagymentesítő rendszere elektromos fűtőkábelekből, egy termosztátból, és a hozzájuk kapcsolódó szerelvényekből áll. Gyakorlatilag bármilyen típusú tetőszerkezet esetében használható, beleértve a bádog-, a bitumenes és a cseréptetőt egyaránt, valamint a fém és PVC ereszcsatorna rendszerekben is.

Egy józan befektetés

A Comfort Heat hó és fagymentesítő rendszerének kiépítése biztonságos és tartós befektetés Önnek. Amikor a napsütés felolvasztja a tetőn levő hóréteget, akkor az olvadt hólé lefolyik a hideg ereszcsatornába, ahol jéggé fagy.

Ez a jegesedés elzárhatja a csatornákat, és a lefolyócsöveket, és ezáltal súlyos károkat okozhat az ereszcsatorna rendszerben, nem beszélve arról, hogy a csatornák alján lecsöpögő vízből jégcsapok alakulnak ki, amik rendkívül veszélyesek lehetnek a járókelők és a gépjárművek számára.

Könnyen belátható tehát, hogy a fagy hatalmas károkat tud okozni az épületekben.

Ha figyelembe vesszük a jég és a fagy okozta károk mértékét, és azok kijavításának költségét, akkor azt látjuk, hogy a fűtőkábeles fagymentesítő rendszer egy igen gyorsan megtérülő befektetés.

Csövek, vízvezetékek fagyvédelme

A téli fagyok nagy veszélyt jelentenek a nem megfelelően, vagy egyáltalán nem szigetelt vízvezetékek számára. Az ilyen csövek nem bírják el a fagypont alatti hőmérsékletet, így a bennük levő folyadék megfagy, sőt, még a csövek is károsodhatnak. Milyen bosszantó is tud lenni, ha nem tudunk vízhez jutni a befagyott vízvezetékek miatt! Az azonban még ennél is rosszabb, amikor ezek a befagyott csövek kiengednek, és a jegesedés okozta károk miatt folyamatosan szivárog belőlük a víz.

Emiatt nagyon fontos, hogy a vízvezetékek legyenek megfelelően szigetelve, vagy pedig a földben mélyen leásva, fagymentes övezetben fussanak. A Comfort Heat csővezeték fűtése a fent említett problémákra egy új, és minden eddiginél kényelmesebb megoldást kínál.

A Comfort Heat ugyanis kifejlesztett egy önszabályozó fűtőkábel termékcsaládot, kifejezetten vízvezetékek, és egyéb csővezetékek fagymentesítésére, vagy kívánt hőmérsékleten való tartására. Így ezek a csövek bármilyen hőmérsékleti és időjárási viszonyok között gond nélkül üzemelnek tovább.

A csővezeték fűtés két legfőbb felhasználási területe:

  • csövek fagymentesítése
  • ipari csővezetékek kívánt hőmérsékleten való tartása (pl. csokoládégyár)

A Comfort Heat csővezeték fűtő rendszere gyakorlatilag mindenütt használhatóak, ahol szükséges a vízvezetékek, vagy szennyvízcsövek, vagy bármilyen más célú csővezeték fagy elleni védelme.

A fűtőkábel rendszer biztosítja a csővezeték folyamatos fagymentesítését, a folyadékok akadálytalan áramlását, valamint a meleg vizet, vagy más, nagy viszkozitású anyagot szállító csövek kívánt hőmérsékleten való tartását.

A Comfort Heat fűtőkábelei telepíthetőek a Csövek külső, vagy akár a belső felületére is, kül- és beltéren, föld felett és föld alatt egyaránt. A rendszer önszabályozó fűtőkábelekből, C300 típusú termosztátokból, valamint a hozzájuk kapcsolódó szerelvényekből áll, melyek együttesen biztosítják az optimálist teljesítményt, minimális energiafelhasználás mellett.

Termékválaszték

A fűtendő csövek átmérőjétől és típusától függően az alábbi önszabályozó fűtőkábeleket javasoljuk: FSM2-11. FSM2-17, FSLe2-17, FSLe2-23. A Comfort Heat önszabályozó fűtőkábelei a következő termosztátok valamelyikével vezérelhetőek: DTR-E 3102, ETO2-4550, ETR2-1550 vagy ETN4-1999, melyek mindegyike biztosítja, hogy csak akkor üzemeljen a fűtésrendszer, amikor szükség van rá.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
ok